Για δεύτερη φορά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» συζητήθηκαν στη Βουλή προκειμένου να αποφευχθεί το «λουκέτο» που έχει προαναγγείλει ο διοικητής του Ιδρύματος.
«Αν το Ντυνάν κλείσει, η Βουλή πρέπει να γνωρίζει γιατί. Το νοσοκομείο αυτό έχει ασθενείς που έχουν συνδέσει την υγεία τους με αυτό και τους γιατρούς του. Με σπασμωδικές κινήσεις ας το κλείσει κάποιος άλλος. Δεν θα ήθελα να είμαι εγώ», ξεκαθάρισε από την αρχή της συνεδρίασης ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο πριν πάρει το λόγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος που κλήθηκε καθώς ο όμιλος MIG έχει κατηγορηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ευθύνεται για το οικονομικό αδιέξοδο του «Ντυνάν».

Ο κ. Βγενόπουλος άφησε σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης και έκανε λόγο για φοροδιαφυγή μέσω ΦΠΑ. «Εχω τιμολόγιο Ντυνάν – ΓΑΙΑ όπου φαίνεται ότι δεν χρεώνει ΦΠΑ. Κάποιες κυρίες μου έδωσαν το μενού της ημέρας το οποίο έχει και πανακότα. Γεγονός που δείχνει ότι συνεχίζει την λειτουργία του. Αν δεν πληρώνεις ΦΠΑ δίνεις πανακότα αλλιώς ρυζόγαλο. Μιλάμε για απόλυτη περιφρόνηση της εννόμου τάξης», υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της MIG.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «αν η τράπεζα είχε απέναντι της ένα Ντυνάν που έχει σωστή διοίκηση, να δεχτεί οικονομικό έλεγχο και να καταθέσει επιχειρηματικό σχέδιο, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα».