Μικροένταση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων για τη σειρά προτεραιότητας στο συσσίτιο προκλήθηκε το μεσημέρι στην Πέτρινη Αποθήκη, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση επέμβαση του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό δεν έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές ούτε αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Στο σημείο αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την κατάσταση στο προσφυγικό σε Πειραιά και Χίο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Οι απίστευτες εικόνες που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στον Πειραιά και τη Χίο δεν ταιριάζουν με την καθημερινότητα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής χώρας. Τα περιστατικά αποτελούν σημάδια κατάρρευσης του Ελληνικού κράτους και απελπισίας των προσφύγων. Άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναφέρει το «εξαφανισμένο» κράτος σε λειτουργία και το μήνυμα να φτάσει έγκαιρα σε όλες τις πλευρές πριν η χαλαρότητα αυτή εκληφθεί από κάποιους σαν αδυναμία ή ένδειξη διάλυσης και από άλλους σαν ευκαιρία να αναπτύξουν τις ακραίες και ρατσιστικές δράσεις. Η ελληνική πολιτεία μοιάζει πλέον να έχει βρεθεί σε κινούμενη άμμο, ας την απελευθερώσει η κυβέρνηση πριν είναι αργά. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά το τελευταίο διάστημα χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου αλλά όπως φαίνεται απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων».