Απολογισμό των καταστροφών που προκάλεσε η χθεσινή θεομηνία, κάνει σήμερα η Σητεία. Οι χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Το οδόστρωμα έχει υποστεί υποσκαφή στο τμήμα, έκτασης περίπου 10 χιλιομέτρων, που συνδέει την Τουρλωτή με τη Σητεία. Ο ποταμός Σκλαβεδιάκος πλημμύρισε, προκαλώντας καταστροφές σε αγροτικές περιουσίες, ενώ στο Χαμέζι (πλησίον του περιβόητου έργου) κινδυνεύει να καταρρεύσει πρόσφατη αναστήλωση, καθώς καταγράφεται υποσκαφή του οδοστρώματος, ενώ έχει ξεθαφτεί στύλος της ΔΕΗ, με άμεσο κίνδυνο να πέσει, καθώς τον συγκρατούν μόνο τα καλώδια!

Μηχανήματα του δήμου αλλά και μηχανήματα που μισθώθηκαν κατ’εντολή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λασιθίου καθαρίζουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι ήδη ανοιχτό και στα δύο ρεύματα, ενώ τα μηχανήματα συνεχίζουν τη δουλειά τους. Παράλληλα ο δήμος Σητείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΔΕΣΕ για το πως θα χειριστούν την κατάσταση.

Πηγή; cretalive.gr