Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο, το οποίο επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Αρχικά από το τετραμελές πλήρωμα διασώθηκε ο Ρουμάνος χειριστής του ελικοπτέρου. Στη συνέχεια δύο μέλη εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ λίγο μετά τις 22:00 έγινε γνωστό από την ΕΡΤ πως το τέταρτο μέλος του πληρώματος κατάφερε να κολυμπήσει ως την ακτή και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η τοπική ιστοσελίδα samos24.gr δημοσίευσε στο facebook μία φωτογραφία η οποία φέρεται να είναι από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου..

Posted by Samos24.gr on Wednesday, July 13, 2022

Η στιγμή από τη διάσωση του πιλότου

Το samos24.gr μετέδωσε τις πρώτες εικόνες από τη διάσωση του Ρουμάνου Πιλότου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου.

Με ασφάλεια οδηγείται ο Μολδαβός μηχανικός στο όχημα της ΕΟΔ Σάμου για να παραδοθεί στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ Σάμου.

Posted by Samos24.gr on Wednesday, July 13, 2022

Ρωσικής κατασκευής το ελικόπτερο Mi8 – Ήταν μισθωμένο από τη Μολδαβία

Το ελικόπτερο που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στη Σάμο, με τετραμελές πλήρωμα (δύο Μολδαβοί, ένας Ρουμάνος και ένας Έλληνας μεταφραστής) ήταν μισθωμένο από την Μολδαβία και είναι τύπου Mi8.

Ο ακριβής τύπος του ελικοπτέρου ονομάζεται Mil-Mi 8 και είναι ρωσικής κατασκευής, ενώ παίρνει και κάδο αεροπυρόσβεσης προκειμένου να επιχειρεί σε φωτιές.

Ελικόπτερο

Οι εικόνες από τη φωτιά

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο

Δυστυχώς η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή Παλαιοχωρίου προς Καλλιθέα Σάμου και οι πολύ ισχυροί άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την οριοθέτηση της. Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές της Σάμου και το πυροσβεστικό ελικόπτερο δίνουν μεγάλη μάχη με το πύρινο μέτωπο και ας ευχηθούμε όλοι να μπορέσουν να την σβήσουν. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι στην Σάμο φτάνει ακόμη ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Posted by Stamatia Rapti on Wednesday, July 13, 2022