Έγγραφο στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Μεσολογγίου έστειλε ο διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου με το οποίο εκθέτει τα πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, ζητώντας να πραγματοποιηθεί αυτοψία.

Τη Δευτέρα μετά τη λήξη των απογευματινών μαθημάτων και μόλις τα παιδιά είχαν αποχωρήσει από τις αίθουσες, έπεσε ένα τεράστιο κομμάτι σοβά σε μια από τις αίθουσες. Οι δάσκαλοι ανακουφίστηκαν που εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν παιδιά, αλλά ταυτόχρονα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι.

«Αυτά συμβαίνουν κυρίως μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Τότε παρατηρείται να στάζουν τα ταβάνια και επιπλέον, με δεδομένο το ιδιαίτερο κατασκευαστικό χαρακτηριστικό του σχολείου μας, μεταφέρονται τα καλώδια μέσα στα ταβάνια χωρίς να φέρουν ανάλογα κανάλια,  έχει ως συνέπεια να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σχολείο μας και έτσι ουσιαστικά να καθίσταται λειτουργικά ανενεργό», επεσήμανε ο διευθυντής Κ. Ρήγας.

Όταν έγινε αντιληπτό το φαινόμενο ο διευθυντής απευθύνθηκε προφορικά στην πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μαρία Φωκά προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών χωρίς όμως να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Πηγή: thebest.gr