Για κάθε γιορτή φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό εορταστικό τραπέζι που διαθέτει τα δικά του, χαρακτηριστικά πιάτα. Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τη γαλοπούλα και τα μελομακάρονα, το πασχαλινό με το αρνάκι και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με τον Μακεδονικό Χαλβά!

Και αν συνήθως δεν βλέπουμε τις Δευτέρες με καλό μάτι, με το πρωινό ξύπνημα και την αναπόφευκτη ρουτίνα… η Καθαρά Δευτέρα είναι η μόνη Δευτέρα που αγαπάμε! Είναι η μόνη Δευτέρα που μας θυμίζει όλα όσα μας συνδέουν: εκδρομές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, γέλια, λαχταριστές μυρωδιές, παιχνίδια με χαρταετό και φυσικά ο Μακεδονικός Χαλβάς, που πρωταγωνιστεί στις αναμνήσεις μας από όταν ήμασταν μικροί.

Αναπόσπαστο κομμάτι της Δευτέρας που μας Δένει, ο Μακεδονικός Χαλβάς αποτελεί το πιο υγιεινό νηστίσιμο έδεσμα, το οποίο παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχει σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Μακεδονικός Χαλβάς γιορτάζει όλα όσα μας δένουν με την ημέρα αυτή, ξετυλίγοντας «Το Νήμα της Αγάπης» και ενώνοντας όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα tonimatisagapis.gr, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε σε μια ξεχωριστή δράση αγάπης και να βοηθήσουμε την προσπάθειά του να στηρίξει μικρά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος είναι το Νήμα της Αγάπης να φτάσει στα ακόλουθα σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας 
Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου στον Δήμο Ζαγορίου 
Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά
Δημοτικό Σχολείο Γαύδου 
Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο
Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα 
Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα 
Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες
Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων 
Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο

και να τους προσφέρει από μία σχολική βιβλιοθήκη.

Στήριξε κι εσύ την προσπάθεια αυτή και μπες στην κλήρωση για να είσαι ένας από τους 20 τυχερούς που θα κερδίσουν λαχταριστά προϊόντα!

Περισσότερες πληροφορίες