Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του για το AIDS έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επικαλούμενος τον… Γέροντα Παΐσιο.

Σε ανακοίνωσή του μετά τις σχετικές συζητήσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Μιχελογιαννάκης επικαλείται μία ιστορία που του Γέροντα Παΐσιου, για να καταδείξει όπως αναφέρει τη σχέση της θρησκείας και της επιστήμης.

Ειδικότερα ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

«Κάποτε ο γέροντας Παΐσιος νοσηλευόμενος πονούσε και ζητούσε από τον ειδικευόμενο γιατρό να του δώσει παυσίπονο. Ο γιατρός, λόγω κούρασης, του είπε νευριασμένος, “τόσα θαύματα κάνεις κάνε και αυτό για να σου περάσει ο πόνος”.

Τότε ο γέροντας Παΐσιος του απάντησε, “γιατρέ, είσαι ανόητος, δουλειά μου είναι να προσευχηθώ, ώστε να σε φωτίσει ο θεός να μου δώσεις το σωστό φάρμακο”.

Αυτή είναι η σχέση θρησκείας και επιστήμης.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν για άλλη μια φορά ότι, το περιστατικό που διηγήθηκα με την λοιμωξιολόγο, η οποία κοινώνησε από το ίδιο δισκοπότηρο με τους οροθετικούς, ήταν το 1981. Τότε, δεν γνωρίζαμε τίποτε για τον ιό του AIDS και η πράξη της ήταν αποτέλεσμα πίστης και όχι γνώσης.

Σαφώς και ο ιός δεν μεταδίδεται με το σάλιο, αυτό όμως το μάθαμε αργότερα.

Τέλος λοιπόν στην σύγχυση των δηλώσεων μου»

Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πρόσφατα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας είχε πει ότι «τόσα χρόνια που έχω κάνει ιατρική, την θαυματουργική λειτουργία των λειψάνων, την έχω δει. Δικαίωμα μου είναι αυτό. Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο».