Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας, αλλά και ενίσχυσης με προσωπικό και ανάπτυξης της εταιρείας «ΔΕΗ-Ανανεώσιμες», εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.
Ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε, επίσης, κατά της μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ μετά από σχετική ερώτηση, παρότι πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κράτησε αποστάσεις από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που συνυπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με το Σωματείο.
Από πλευράς του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως «καμία συμφωνία της 20ής Φλεβάρη δεν περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις ούτε τεμαχισμούς δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων. Αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όλες οι δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις θα μείνουν εκτός πώλησης».
Η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «παρών».
Η ΔΕΗ θα διεκδικήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών με κάθε νόμιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου των αποκοπών, σε συνάρτηση και με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οφειλετών, δήλωσε απόψε ο υποψήφιος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης.
Όπως τόνισε κατά την ακρόασή του στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, τα 290 εκατ. ευρώ της Χαμηλής Τάσης και τα 65 εκατ. της Μέσης Τάσης αφορούν σε πελάτες ληξιπρόθεσμους για πρώτη φορά και αναμένεται να εξοφληθούν, ενώ εκτίμησε ότι το σύνολο σχεδόν του 1,8 δισ. που είναι οι οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ είναι διεκδικήσιμο.