Η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα που έχουν στο επίκεντρο τους ανεμβολίαστους έχει ξεκινήσει, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με όλα όσα θα ισχύουν από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

– Όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια.

-Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

– Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

– Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι.

– Ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ