Μια μητέρα και οι δύο γιοι της από τον Πύργο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Πάτρας χτυπημένοι όλοι από τον κορονοϊό. Τα αδέρφια έχουν ηλικία κάτω των 50 ετών, ενώ ο ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε πιο σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησο, ο μικρότερος αδερφός και η μητέρα τους έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα».

Αύξηση κρουσμάτων και στην Ηλεία

Την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας το τελευταίο διάστημα. Την τελευταία μόλις εβδομάδα εντοπίστηκαν 210 νέες περιπτώσεις μολύνσεων με τις περισσότερες να καταγράφονται στους Δήμους Πύργου και Ήλιδας.

Η εκτόξευση των κρουσμάτων οδήγησε τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας να καλέσει τους μη εμβολιασμένους πολίτες να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους. «Αποτελεί επί του παρόντος μαζί με τα μέτρα ατομικής προστασίας το μόνο μέσο άμυνας σε ατομικό επίπεδο κατά του ιού. Είναι πραγματικά κρίμα να χάνονται από τη νόσο ανθρώπινες ζωές ενώ θα μπορούσαν να σωθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.