Μια συγκινητική συνέντευξη έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», που ανεβαίνει από 18 Μαρτίου στο θέατρο Badminton.

«Είμαστε ατίθασος λαός και αυτό φάνηκε από τη στάση του Βαρουφάκη προς τον Ντάισελμπλουμ», δήλωσε ο μεγάλος έλληνας μουσικοσυνθέτης.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός, «παρόλο που δεν έχουμε χρήματα», και τόνισε πως ο ίδιος είναι «από τη γενιά των ορθίων», από την οποία δεν έχουν μείνει πολλοί, όπως σημείωσε.

«Είμαστε ανώτεροι από τους Ευρωπαίους. Ο λαός μας έχει μεγάλο μουσικό πλούτο», είπε

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης θυμήθηκε την παραμονή του στη Μακρόνησο: «Έκαναν τους ανθρώπους σκουπίδια… όταν με χτυπούσαν έβγαζα τόσο αίμα που νόμιζαν ότι πέθανα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης παραδέχτηκε ότι η επίδραση που είχε στον ίδιο ο Μάνος Χατζηδάκις «ήταν καταλυτική» και θυμήθηκε το θάνατό του: «Ήθελα να τον δω έστω και πεθαμένο. Είδα τον Μάνο σε ένα τραπέζι με το στόμα και τα μάτια ανοιχτά. Είπα να του κλείσουν το στόμα, τα μάτια του όμως ήταν σαν ζωντανά όταν με κοιτούσαν. Του είπα καλή αντάμωση και έφυγα».