Στους δρόμους βγήκαν σήμερα μαθητές στα Χανιά που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν από κοινού το συντονιστικό των μαθητών, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ένωση Γονέων.

Θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και ζητώντας περισσότερους διορισμούς εκπαιδευτικών οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της ακολουθούμενης πολιτικής στο χώρο της παιδείας.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το δημαρχείο Χανίων, αντιπροσωπεία μαθητών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, στον οποίον ανέγνωσαν το κείμενο του συντονιστικού οργάνου των μαθητών που συμπεριλαμβάνεται το πλαίσιο των κινητοποιήσεων αλλά και τα αιτήματα των μαθητών. Ακολούθησε διάλογος του δημάρχου με την αντιπροσωπεία των μαθητών μετά το τέλος της οποίας συνεχίστηκε η πορεία, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελούν σήμερα 13 σχολεία στα Χανιά, ενώ το βράδυ σε κοινή συνεδρίαση του συντονιστικού των μαθητών της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων θα γίνει αποτίμηση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν και με πια μορφή.

(Φωτογραφία αρχείου)