Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν από σήμερα οι οδηγοί που διέρχονται τα διόδια Μαλγάρων, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι αυξήσεις-φωτιά στις τιμές κατά 40-50%.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί των ΙΧ θα πληρώνουν 2,80 ευρώ (από 2 ευρώ), οι μοτοσικλετιστές 1,40 ευρώ (από 1 ευρώ), το αντίτιμο για τα μικρά φορτηγά διαμορφώνεται στα 6 ευρώ (από 4,30 ευρώ) και στα 7 ευρώ (από 5 ευρώ) για τα μεγάλα φορτηγά.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών αναφέρει πως η αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων, ήταν προγραμματισμένη και πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και επτά χρόνια, «ενώ αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του δρόμου, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό».

Με την αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων ισοσκελίζεται σε ένα βαθμό, κατόπιν συμφωνίας με τους Αυτοκινητόδρομους Αιγαίου, η κατάργηση των διοδίων Αιγινίου, που προβλέπονταν στη σύμβαση παραχώρησης, προσθέτει το υπουργείο.

Το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων από τα διόδια των Μαλγάρων θα χρησιμοποιούνται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του οδικού άξονα που δεν έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική κοινοπραξία με τη σύμβαση του 2007, από τα Μάλγαρα μέχρι το Δερβένι Θεσσαλονίκης.