Έξι συγκεντρώσεις στην καρδιά της Αθήνας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη (16/06), με τους συμμετέχοντες να αντιδρούν στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Η μια από αυτές είναι του ΠΑΜΕ (που θα πραγματοποιήσει και άλλη το απόγευμα), στο Σύνταγμα.

«Στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα», είναι το σύνθημα της κινητοποίησης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η οποία έχει αρκετό κόσμο αν αναλογιστεί κανείς τη δυσκολία μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το γεγονός ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις το απόγευμα.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 16:30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει νέο κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Στις 17:00, στα Προπύλαια, έχει εξαγγείλει κινητοποίηση το ΚΕΕΡΦΑ, ενώ στις 18:00 έχει κάνει κάλεσμα για την πλατεία Συντάγματος και η ΑΔΕΔΥ.

Στο συλλαλητήριο έδωσε το «παρών» και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή, οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτήν τη μάχη. Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό νομοσχέδιο έκτρωμα».

Εργασιακό νομοσχέδιο – Δείτε τις εικόνες του Newsbeast

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος