Τον απόλυτο τρόμο έζησε ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή του Βόλου όταν ένα βλήμα όλμου του στρατού στο πλαίσιο άσκησης ξέφυγε από το πεδίο βολής, πέρασε σε απόσταση 15 μέτρων από κοντά του και έσκασε μόλις 70 μέτρα μακριά του σε βοσκοτόπι όπου βρισκόταν με τα ζώα του.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ένα τηλεφώνημα ήταν αυτό που τον καθυστέρησε, σώζοντάς του τη ζωή, ωστόσο έχασε έξι από τα ζώα του κοπαδιού του, ενώ αγνοούνται άλλα 16.

Ο Γιάννης Δοδότσιος είχε βγάλει προχθές Τετάρτη το απόγευμα το κοπάδι των 353 κατσικιών που έχει να βοσκήσει στις Γλαφυρές, σε μεγάλο βοσκότοπο. Από νωρίς το απόγευμα εκτελούταν άσκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με ρίψεις βλημάτων όλμου στο πεδίο βολής, που απέχει περίπου 7 χλμ. από τον βοσκότοπο.

«Ακούγονταν οι συνεχείς ρίψεις και τα ζώα είχαν τρομάξει. Είχαν μαζευτεί σε ένα σημείο. Εγώ εκείνη την ώρα μιλούσα στο κινητό μου, με τον Νίκο, φίλο μου κτηνοτρόφο», περιγράφει ο κ. Δοδότσιος.

Μιλώντας στον Ταχυδρόμο σε κατάσταση ισχυρού σοκ, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη. «Το γεγονός ότι μιλούσα στο κινητό με καθυστέρησε και γλίτωσα τη ζωή μου. Ξαφνικά, την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο βούιξε ο τόπος όλος. Σε απόσταση 15 μέτρων δίπλα μου είδα να περνά ο όλμος. Σφυροκοπούσε. Έσκασε σχεδόν 70 μέτρα μπροστά μου. Σκοτείνιασαν όλα. Σηκώθηκε κουρνιαχτός, τα ζώα άρχισαν να βελάζουν, εγώ έπεσα κάτω και όλα θόλωσαν».

Βόλος: «Αν δεν με καθυστερούσε το τηλέφωνο, δεν θα ζούσα σήμερα», είπε ο κτηνοτρόφος

Το κινητό ήταν ακόμη ανοιχτό και ο φίλος του στην άλλη γραμμή προσπαθούσε να καταλάβει τι έχει συμβεί. Ο κτηνοτρόφος φώναζε: «Πάει, πέθανα. Πάει Νίκο, με σκότωσαν».

Προσπαθώντας να συνέλθει από το ισχυρό σοκ είπε στον φίλο του τι έχει συμβεί. Εκείνος ήταν που ειδοποίησε την Ταξιαρχία και η άσκηση διεκόπη. Όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε αστοχία περίπου 7 χλμ. και το βλήμα όλμου αντί να καταλήξει στο πεδίο βολής, κατέληξε στον βοσκότοπο, σχηματίζοντας ολόκληρο κρατήρα.

«Ήταν λες και γινόταν πόλεμος. Λες και γινόταν βομβαρδισμός. Τα είχα χάσει. Φώναζα, δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Αν δεν με καθυστερούσε το τηλέφωνο, θα ήμουν στο σημείο, όπου έσκασε το βλήμα. Δεν θα ζούσα σήμερα» περιγράφει.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, επί τόπου έσπευσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ταξιαρχίας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αποζημιώσει τον κτηνοτρόφο για την απώλεια των ζώων.