Δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού Mega διεξήγαγε η εταιρεία MetronAnalysis και τα ευρήματα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης.

Κορονοϊός, επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αλλά και πρόθεση ψήφου ήταν τα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν στους πολίτες.

«Κατά τη γνώμη σας η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση;» ήταν η πρώτη ερώτηση την οποία δέχθηκαν και τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι πολίτες πιστεύουν ότι «δεν πάμε καλά».

Σε ποσοστό 56% απάντησαν πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση σε αντίθεση με το 36% που πιστεύουν πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο κορονοϊός και η ιατρική περίθαλψη παραμένουν στην συνείδηση των πολιτών ως τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας.

Στην ερώτηση «Ποιο νομίζετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;» το 37% των ερωτηθέντων απάντησαν η πανδημία κορονοϊού και η ιατρική περίθαλψη.

Την οικονομία απάντησε το 27%, το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί το 11%, η ανεργία το 7% και την εξωτερική πολιτική απάντησε το 3%.

Διχασμένοι όμως είναι οι πολίτες για το κατά πόσο υπάρχει φως… στο τούνελ. «Πιστεύετε ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας ή είναι μπροστά μας;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και σε ποσοστό 47% απάντησαν πως ναι, τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω ενώ το 45% θεωρεί ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

«Πότε εκτιμάται ότι θα επανέλθουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα;» ήταν η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν και η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε μετά το 2021.

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη ήταν ένα από τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες σχετικά με το πού πέφτουν οι ευθύνες.

Το 77% των πολιτών θεωρούν πως υπαίτιοι για τα επεισόδια είναι κάποιοι αστυνομικοί που ασκούν υπερβολική βία, το 72% θεωρούν πως υπεύθυνοι είναι τα ακραία στοιχεία και ο χούλιγκανς. Το 47% θεωρεί πως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που γίνεται όλο και πιο αυταρχική ενώ το 42% ρίχνει ευθύνες στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που επιδιώκουν τη φθορά της Κυβέρνησης.