Σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Αθανάσιου Καρούντζου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης έργων του τομέα της Υγείας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής της Δ.Υ.Πε Κρήτης Εμμ. Φραγκιαδουλάκης, οι διοικητές των Γενικών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Κρήτης και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.

Στη σημερινή σύσκεψη, σύμφωνα με τον κ. Καρούντζο, αποφασίστηκε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης να προσλάβει Τεχνικό Σύμβουλο για θέματα υγείας προκειμένου να ωριμάσει τεχνικά δελτία, μελέτες και προδιαγραφές όσον αφορά τις κατασκευές αλλά και τους εξοπλισμούς που αφορούν τα μεγάλα κυρίως νοσοκομεία.

Επίσης ο ΟΑΝΑΚ και ο ΟΑΔΥΚ θα εκπονήσουν μελέτες για τις οποίες ήδη υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτούνται με αρκετά σημαντικά ποσά προκειμένου να ωριμάσουν οι μελέτες που αφορούν κυρίως Κέντρα Υγείας και κτιριακές εγκαταστάσεις.

«Με αυτήν την λογική», κατέληξε ο κ. Καρούντζος, θα κυμανθεί η επόμενη περίοδος και η προσπάθεια που γίνεται και από τους Διοικητές και από την Δ.Υ.Πε είναι πάρα πολύ σημαντική. «Έχουμε μια συμφωνία με το Υπουργείο η οποία αφορά τα 25 περίπου εκ. ευρώ που είναι συντεταγμένα στο ΕΣΠΑ με την προοπτική να φθάσει τα 60 εκ. ευρώ το όλο Πρόγραμμα, σε μια φάση όμως δεύτερη, αφού πρώτα απορροφηθούν τα 25 εκ. ευρώ».