Παρέμβαση προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε με σημερινή επιστολή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με την οποία ζητά να υπάρξει άμεση προστασία και υποστήριξη της τοπικής παραγωγής, που, όπως τονίζει, «πλήττεται ανεπανόρθωτα από το ρωσικό εμπάργκο».

«Συμμεριζόμαστε τη μεγάλη αγωνία που επικρατεί στους παραγωγούς, συνεταιρισμούς και εξαγωγείς της Δυτικής Ελλάδος, οι οποίοι βλέπουν τις σοδειές τους και τα προϊόντα τους να μένουν στα “αζήτητα” μετά την απόφαση της Μόσχας για αντίμετρα στην ΕΕ και αποκλεισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από αυτή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνει ότι «σχεδόν το 80% της παραγωγής της Δυτικής Ελλάδας σε φράουλες, ακτινίδια και ψάρια, εξάγεται προς Ανατολάς».

Επίσης, σημειώνει ότι «η απόφαση της Μόσχας δεν αφορά μόνο τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, αλλά και προς τα υπόλοιπα κράτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Ως εκ τούτου, συνεχίζει ο περιφερειάρχης «δεν είναι μόνο ο φόβος πως χιλιάδες τόνοι προϊόντων μας κινδυνεύουν να μείνουν στα ψυγεία και τις αποθήκες, αλλά και η πτωτική πορεία που θα πάρουν οι τιμές και στις λοιπές διεθνείς αγορές».

Καταλήγοντας, ο κ. Κατσιφάρας διατυπώνει την εκτίμηση ότι «γίνεται ανεπανόρθωτη ζημία» γι’ αυτό προσθέτει ότι «πρέπει να ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για να προστατευτούν τα προϊόντα που πλήττονται».