Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και στις φυλακές Μαλανδρίνου αναμένεται να μεταχθεί ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος, μετά τις τυπικές απολογίες τους στη δεύτερη ειδική ανακρίτρια, που τους έκρινε προφυλακιστέους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους, οι δύο νεαροί έστειλαν και κατείχαν κατά τη σύλληψή τους συνολικά τέσσερα παγιδευμένα πακέτα.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αργυρού ήταν εκείνος που πήγε σε εταιρεία ταχυμεταφορών και παρέδωσε το δέμα που προοριζόταν για την πρεσβεία του Μεξικού. Το κουτί είχε πάνω την ένδειξη εύθραυστο, άγνωστο αποστολέα, και περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Το δεύτερο δέμα που εστάλη στη Χάγη, ήταν φάκελος, ο οποίος περιείχε βιβλίο που έφερε τις ενδείξεις «Κώδιξ νομικού βήματος, Εκδοσις Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β.Χ. Βασιλάκης» και περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό σε εσοχή που είχαν δημιουργήσει, καθώς είχαν τεμαχίσει τις εσωτερικές σελίδες του βιβλίου, σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Αποστολέας του φακέλου φαινόταν το «Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Panousis Christos Akadimias 30, ΤΚ1Ο522, Greece» και παραλήπτης το Δικαστήριο στη Χάγη.

Κατά τη σύλληψή τους, οι δύο νεαροί είχαν στην κατοχή τους δύο παγιδευμένους φακέλους. Ο ένας περιείχε ένα μπορντό βιβλίο μπορντό που στο εξώφυλλο έγραφε «Ορολόγιον Μέγα Δόσις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος», με σχήμα χρυσού σταυρού, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο δεύτερος φάκελος που κατείχαν κατά τη σύλληψή τους οι δυο νεαροί, εμφάνιζε ως αποστολέα την «ActionAid» και συγκεκριμένα τη διευθύντρια επικοινωνίας Βίκυ Μαρκολέπα. Στην πλάγια πλευρά του φακέλου ήταν κολλημένη κίτρινη ετικέτα με τις ενδείξεις «Planet Line», ενώ μέσα στο δέμα είχε επικολληθεί με σιλικόνη ένα κομμάτι από χαρτί, καφέ-μαύρου χρώματος, με την ένδειξη «ΙΟΝΙΑ». Ενδιάμεσα, μέσα σε αλουμινόχαρτο, έφερε άγνωστη μαύρη σκόνη. Παραλήπτης του δέματος-βόμβα ήταν η πρεσβεία του Βελγίου.