Συνεχίζονται στη Δράμα τα rapid tests από συνεργεία του ΕΟΔΥ, με τους πολίτες να εξετάζονται μέσα από τα αυτοκίνητά τους σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.

Συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid tests και στην κεντρική πλατεία της Δράμας αλλά μόνο σε άτομα προερχόμενα από ιχνηλάτηση, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και κλήθηκαν να κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση του ιού και σ’ αυτούς όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στο νοσοκομείο Δράμας από τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το νοσοκομείο.

Από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ζητείται να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων κ.ά.

Επίσης, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.

«Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορονοϊό, το επιδημιολογικό φορτίο που δέχεται η Δράμα είναι ιδιαίτερα αυξημένο και παρόλο που έγιναν κάποιες προσλήψεις, οι ανάγκες, οι οποίες είναι διαχρονικές, δεν έχουν καλυφθεί» είπε το πρωί στο Mega o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας και πρώην ασθενή κορονοϊού Γιάννης Παπαδόπουλος στο νοσοκομείο Δράμας. Όπως τόνισε όλες οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες.