Μεγάλη ανησυχία για το μέλλον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού υπάρχει στους πολίτες. Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Mega η εταιρεία Metron Analysis σε δείγμα 1.205 ατόμων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση: Πιστεύετε ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας ή είναι μπροστά μας, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών απάντησε πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».

Αναλυτικά, σε ποσοστό 67% οι πολίτες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέλλον και απάντησαν πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» σε αντίθεση με το 24% που απάντησε πως «τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω». Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θα πάνε να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού όταν αυτό βγει στην κυκλοφορία, στις αρχές του 2021.

Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Αναλυτικά το 51% των ερωτηθέντων απάντησε πως θέλουν να πάνε να το κάνουν σε αντίθεση με το 41% που δεν θέλουν να πάνε. Μόλις το 8% δεν θέλησε να απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση.