Τους φόβους του για αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, λόγω έλλειψης προσωπικού, εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές 160 συμβασιούχων του Συνδέσμου.

«Σήμερα είχαμε μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Με δύο αποφάσεις της η Δικαιοσύνη απέρριψε τις προσφυγές 160 συμβασιούχων του Συνδέσμου μας και ουσιαστικά μας απαγορεύει να τους απασχολούμε. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης δεν μπορεί από αύριο να λειτουργήσει ελλείψει προσωπικού. Πολύ φοβούμαι ότι θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε κάθε λειτουργία μας στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, το βιολογικό καθαρισμό, τα πάρκα, τα προγράμματα ανακύκλωσης αλλά και σε κάθε δραστηριότητά μας», δήλωσε ο κ. Ζουρνάς, ενώ έκανε έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση συμβάσεων έργου για το απαραίτητο προσωπικό.

Ο κ. Ζουρνάς, συγκάλεσε για αύριο έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.