Λύση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα των πρώην εργαζομένων στον Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ) προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου που βρέθηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου για την μακρά ιστορία του ΟΔΑΖ.

Ο υφυπουργός Εργασίας επισκέφτηκε το εργοτάξιο των νέων εγκαταστάσεων του ΟΔΑΖ, συνομίλησε με τους εργαζόμενους αλλά και εκπροσώπους της διοίκησης, ενώ παραχώρησε συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τον Οργανισμό αλλά και στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

Για το σοβαρό θέμα που αφορά τις εκκρεμότητες και τις καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων σε μερίδα πρώην εργαζομένων του Οργανισμού, ο υφυπουργός έκανε λόγο για λύση που θα δοθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης, η οποία σύντομα θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεγκέρογλου, αναφέρθηκε και στην προοπτική ενίσχυσης του Οργανισμού με προσωπικό, κυρίως μέσω μετατάξεων από άλλες υπηρεσίες αλλά και νέες προσλήψεις.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ακόμη, πως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων θα διατηρήσει το όνομα «ΟΔΑΖ» για ιστορικούς αλλά και συμβολικούς λόγους. «Θέλουμε να έχουμε μια συνέχεια της συνεργασίας του κράτους πρόνοιας, της πολιτικής που οφείλει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο, με την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Όσο αφορά στις νέες εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ, στις οποίες και ξεναγήθηκε, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι έτοιμες για να παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι.