Διαφορετική σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα είναι η εικόνα των Σερρών, μετά την επιβολή lockdown, καθώς ο νομός βρίσκεται στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλοί λιγότεροι ήταν οι πολίτες της πόλης που κυκλοφόρούσαν στον δρόμο και ακόμη λιγότεροι αυτοί που έμπαιναν μέσα στα εμπορικά καταστήματα.

Τα καταστήματα εστίασης της πόλης των Σερρών, όπως και γενικότερα του νομού, δουλεύουν αποκλειστικά με delivery και take away, ενώ όσοι δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα θα μείνουν κλειστοί, τουλάχιστον για μια εβδομάδα που θα βρίσκεται σε εφαρμογή το μέτρο.

Μεταξύ άλλων, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων εστίασης, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών εκτός των ορίων του νομού και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων διασκέδασης, θεαμάτων, των αθλητικών δραστηριοτήτων και των παιδότοπων, ενώ υπάρχει περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι και 60%.

Στα βίντεο της τελεόρασης «Δίκτυο» παρουσιάζεται η εικόνα των Σερρών από χθες, Πέμπτη 298 Οκτωβρίου τόσο κατά τις ώρες κοντά στο μεσημέρι όσο και αργότερα, το απόγευμα. Το σημαντικό είναι, όπως δείχνουν οι εικόνες από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του lockdown, ότι άπαντες φορούν τη μάσκα τους.