Ήσυχοι φαίνεται πως είναι οι Αθηναίοι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ). Το ποσοστό παραβάσεων για διατάραξη κοινής ησυχίας εμφανίζεται εξαιρετικά χαμηλό, παρά τους πολλούς ελέγχους και καταγγελίες, κινείται στο 3%.

Σε ότι αφορά στο έργο αστυνόμευσης τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο 2020 δείχνουν ότι περισσότεροι από 215.000 φυσικοί έλεγχοι, σχεδόν 7.000 την ημέρα, πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, που οδήγησαν σε 11.000 προσαγωγές και περισσότερες από 2.500 συλλήψεις.

Επίσης ελέγχθηκαν σχεδόν 128.000 οχήματα, περισσότερα από 4.200 την ημέρα, και περίπου 15.000 καταστήματα στο σύνολο του μήνα.

Από το έργο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας με περισσότερους από 3.000 ελέγχους την ημέρα, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών είναι σχεδόν καθολικός αφού οι διαπιστωθείσες παραβάσεις κινούνται στο 0.5%.

Επίσης αναφέρεται ο ρυθμός ελέγχων εισόδου-εξόδου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τα ειδικά έντυπα covid, όπου συγκεντρώνονται και ελέγχονται περισσότερα από 26.000 έντυπα εισόδων και εξόδων την ημέρα.

Όπως σημειώνεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση, από σήμερα και στο εξής, στην αρχή κάθε εβδομάδας και κάθε μήνα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) θα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στο αστυνομικό έργο στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η ΓΑΔΑ είναι η αρχή. Στη συνέχεια η πρωτοβουλία θα επεκταθεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της χώρας.