Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, το γηροκομείο στο Μοσχάτο στο οποίο έχει μπει σε καραντίνα, μετά τη διάγνωση μιας εργαζόμενης με κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 28χρονη νοσηλεύτρια, η οποία ανέβασε πυρετό την Παρασκευή. Στη συνέχεια έκανε τεστ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το οποίο βγήκε θετικό μια ημέρα αργότερα, το Σάββατο (29/08).

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές, αλλά και στους τοπικούς φορείς, Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου Μοσχάτου -Ταύρου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. Ο Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος επιβεβαίωσε πως στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενείται και η μητέρα του, σημείωσε πως τηρούνταν πολύ προσεκτικά τα πρωτόκολλα ως προς τους επισκέπτες.

«Έχουμε επαφή με τον ΕΟΔΥ για το εάν ο δήμος πρέπει να κάνει τις ενέργειες που πρέπει. Δεν μας έχουν πει ακόμη», είπε αρχικά. Για το πόσα άτομα βρίσκονται στο γηροκομείο, είπε πως «είναι πάνω από 55», μόνο οι φιλοξενούμενοι. «Αυτό που γνωρίζω είναι πως έχει σφραγιστεί και η είσοδος και η έξοδος στον οίκο».

«Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο», επισήμανε ο δήμαρχος για το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στο γηροκομείο, ζητώντας από όλους να τηρούν «με ευλάβεια τα μέτρα που μας έχει συστήσει η Πολιτεία και η ΕΟΔΥ».

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή στο Μοσχάτο προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ σε όσους βρίσκονται στο γηροκομείο.