Ο Γιώργος Αρμένης είναι και παραμένει ένας από τους κληρονόμους του Θεάτρου Τέχνης, που όρισε ο δάσκαλός του, Κάρολος Κουν. Υπήρξε μαθητής, δάσκαλος αλλά και ηθοποιός στο Θέατρο Τέχνης για πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζει καλά τις αρχές, τις μεθόδους και τις τεχνικές του δάσκαλου του, τις οποίες ακολουθεί και στη δική του σχολή.

Σήμερα, συνεχίζει να διδάσκει στο Νέο Ελληνικό Θέατρο αλλά και να δημιουργεί αφού τελευταία σκηνοθέτησε το «Νηρέας ο Βαράς», στο οποίο και ερμηνεύει το Νηρέα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός, μπορεί να έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις στην πορεία του ως ηθοποιός, αλλά το σημαντικό είναι να παραμένει ο άνθρωπος πάντοτε ταπεινός. «Έκανα αρκετά πράγματα στην καριέρα μου. Ήμουν για χρόνια στο Εθνικό, στο Κρατικό, στα δημοτικά θέατρα, έγραψα, έπαιξα για την τηλεόραση, έπαιξα σε ταινίες του Αγγελόπουλου και του Βούλγαρη. Ευχαριστώ αυτούς που μου έδωσαν το βραβείο αλλά δεν τρελαίνομαι. Δεν δουλεύω με στόχο τα βραβεία, αλλά για τον άνθρωπο που θα με σταματήσει στον δρόμο και θα μου πει: “Κύριε Αρμένη σας ευχαριστούμε πολύ!”». Άλλωστε, όπως συμπληρώνει, πάντοτε το κοινό αναγνωρίζει το ταλέντο των ηθοποιών.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, υποστηρίζει ότι δεν θα ήθελε ποτέ να ασχοληθεί με αυτή. Γιατί, όπως αναφέρει, πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα μέσα από την τέχνη και τη δουλειά του.

Και οι συμβουλές που δίνει στους νέους, τους οποίους πάντοτε βοηθά και στέκεται δίπλα τους, είναι να προσπαθούν μέσα από τη δουλειά τους και παραμένοντας πάντοτε ταπεινοί.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».