Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Γλυκό που Κάνει Καλό, συμπληρώνει 90 χρόνια στην καρδιά και το τραπέζι μας. Το ταξίδι του Μακεδονικού Χαλβά ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1924, όταν ο Ελευθέριος, ο Κωνσταντίνος και ο Σάββας Χαϊτογλου θέλησαν με όραμα και αφοσίωση να συνεχίσουν την παράδοση του παππού τους (που ήταν χαλβαδοποιός στη Μικρά Ασία) και άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα στην πλατεία Άθωνος.
Σήμερα, στις δύο υπερσύγχρονες μονάδες επεξεργασίας σησαμιού και παραγωγής χαλβά, οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής συναντούν τη σύγχρονη τεχνολογία, ώστε ο Μακεδονικός Χαλβάς να διατηρεί με τον καλύτερο τρόπο τον αυθεντικό χαρακτήρα του και τη σταθερή ποιότητά του.
Την ίδια στιγμή, ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα διαχρονικό ελληνικό προϊόν σταθερής αξίας που γνωρίζει παγκόσμια αναγνώριση καθώς αποτελεί έναν εξαιρετικό πρεσβευτή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων του, ο Μακεδονικός Χαλβάς ανανέωσε την εμφάνισή του με νέες, κομψές συσκευασίες που ενισχύουν την αυθεντική γεύση του – για την οποία διακρίνεται – αλλά και τη μακροχρόνια ιστορία του στην αγορά και την καρδιά του έλληνα καταναλωτή.
Στις νέες συσκευασίες – με τις ανάγλυφες λεπτομέρειες των 90 Χρόνων – αποτυπώνονται χαρακτηριστικές εικόνες της πρώτης συσκευασίας Μακεδονικού Χαλβά και της Θεσσαλονίκης του 1924. Οι νέες συσκευασίες διακρίνονται, επίσης, για την κομψότητα και τις λιτές γραμμές τους καθώς και για την προβολή της διατροφικής αξίας του χειροποίητου αυτού ελληνικού προϊόντος, που παράγεται από ταχίνι (δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι) και διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.
Ο Μακεδονικός Χαλβάς περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων και αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας.
Στα 90 χρόνια που πέρασαν πολλά έχουν αλλάξει. Όχι όμως και ο Μακεδονικός Χαλβάς που συνεχίζει το ταξίδι του με το ίδιο μεράκι, αμείωτο ενθουσιασμό και φυσικά τη γνωστή, αγαπημένη γεύση.