Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή που έχει καταθέσει η εταιρεία «Ποσειδών Πετροκλάμπ», συμφερόντων του επιχειρηματία, Βίκτωρα Ρέστη, σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη και επτά ακόμη δημοτικών συμβούλων από τους οποίους η εταιρεία διεκδικεί 8,8 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.

Η ενάγουσα εταιρία υποστηρίζει ότι από τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ελληνικού εμφανίζει διαφυγόντα κέρδη καθώς με συνεχείς κινητοποιήσεις τοπικών παραγόντων και πολιτών γκρεμίστηκε η περίφραξη της παραλίας, αρχής γενομένης στις 24 Ιουνίου 2007 οπότε έλαβε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να κλιμακώσει τις αντιδράσεις του ώστε να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες στην ακτή.

Στην κατάθεση του σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Σωτ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι από τις πρωτοβουλίες των εναγομένων η επιχείρηση υπέστη σοβαρή οικονομική ζημιά τόσο από ματαιώσεις εκδηλώσεων και την λεηλασία καταστημάτων όσο και από την μείωση της ζήτησης ενοικιαζομένων ομπρελών. Από την άλλη πλευρά κατέθεσε η υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» κ. Ελένη Πορτάλιου η οποία είπε ότι η παραλιακή μετατρέπεται σε τεράστιο παρκινγκ εξαιτίας των νυχτερινών κέντρων που λειτουργούν και δεν έχουν καμία σχέση με απλά αναψυκτήρια ή εστιατόρια και υπεραμύνθηκε της ανοικτής πρόσβασης των πολιτών στις ακτές.