Τα νέα επιστημονικά δεδομένα στην εξιχνίαση του εγκλήματος από τη χρήση της τεχνολογίας του DNA αλλά και ζητήματα βιοηθικής και λειτουργίας των τραπεζών γενετικών δεδομένων είναι, μεταξύ άλλων, τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο επιστημονικής εκδήλωσης, με θέμα: «Ανάλυση DNA και δικαστηριακή πράξη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 και διοργανώνεται από το Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ., τον Όμιλο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής και το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι δικηγόροι, οι δικαστικοί λειτουργοί, οι ιατροί και οι Αρχές (Ελληνική Αστυνομία κ.α.) για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τεχνολογίας του DNA στη δικαστηριακή πράξη.

Καθηγητές της Νομικής Σχολής και του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. θα μιλήσουν για τα τεκμήρια πατρότητας και τις αναλύσεις του DNA καθώς επίσης και για την ανάλυση του DNA στην ποινική δίκη.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στο θέμα της επικαιρότητας που αφορά στον, υπό συζήτηση, νέο τρόπο καταχώρησης των γεννήσεων με εξέταση DNA για τεκνοποιήσεις εκτός νοσοκομείου.

Πηγή: thestival.gr