Ξεχείλισε η αγανάκτηση σε αρκετούς κατοίκους των Γαργαλιάνων βλέποντας για ακόμη μια φορά τον σκουπιδότοπο της πόλης να τυλίγεται στις φλόγες και την περιοχή να πνίγεται στους καπνούς και τις διοξίνες.
Όπως ανέφεραν, είναι στο ίδιο έργο θεατές κάθε καλοκαίρι και μάλιστα δύο φορές το φετινό, αφού το να καίγεται η χωματερή είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι χθες το μεσημέρι, οι καπνοί εξακολουθούσαν να βγαίνουν από τα σκουπίδια. Η κατάσταση αυτή, τονίζουν οι κάτοικοι, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και ο δήμος θα πρέπει να κάνει κάτι. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι το κάψιμο των σκουπιδιών απαγορεύεται από το νόμο και ο δήμος είναι υπεύθυνος για την τήρησή του. «Ο χώρος είναι περιφραγμένος, ας βάλουν φύλακα να τον φυλάνε και αν δεν έχουν, ας καθίσουν οι ίδιοι, εμείς δεν φταίμε σε τίποτα να ανασαίνουμε τις διοξίνες από τα σκουπίδια και τα πλαστικά που καίγονται. Έχουμε μικρά παιδιά και γέρους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους», επισήμανε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.
Ο δήμος κάτι θα πρέπει να κάνει, δεν στέκεται όπως πρέπει απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, τονίζουν οι κάτοικοι, προσθέτοντας ότι ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας, στον οποίο απευθύνθηκε το eleftheriaonline.gr, είπε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει και πολλά, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι των ευθυνών στην Περιφέρεια, η οποία είναι και υπεύθυνη για την διαχείρισή τους. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι. Για την κατάσβεσή της πήγε όχημα της Πυροσβεστικής και οχήματα του δήμου, η τσάπα, το πυροσβεστικό, συν μπουλντόζα από ιδιώτη, η οποία καθάριζε συνέχεια το χώρο γύρω από τη φωτιά. Η φωτιά είχε υποχωρήσει το Σάββατο το βράδυ, δεν επεκτάθηκε λόγω των ζωνών πυρασφάλειας, την Κυριακή είχε καπνό και δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς, από σήμερα (χθες) ξεκίνησαν οι εργασίες επίχωσης.
Ο δήμος αυτό που πρέπει να κάνει, το κάνει, το τέλος στην κατάσταση αυτή θα μπει όταν λυθεί το πρόβλημα των χωματερών-και θα λυθεί περιφερειακά μόνο από την Περιφέρεια. Ο χώρος δεν φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο, φυλάσσεται όλη την ημέρα που τα φορτηγά μας πάνε και έρχονται και το βράδυ βγαίνουμε περιπολίες. Η φύλαξη γινόταν Ιούλιο και Αύγουστο που είναι περίοδος πυροπροστασίας».
Απαντώντας σε ερώτημα, επισήμανε ότι η χωματερή δεν κλειδώνει αφού υπάρχει περίφραξη αλλά από τις παρεμβάσεις που γίνονται, έχει καταστραφεί. Για να συμπληρώσει πως αυτό που πρέπει να γίνει γίνεται, δεν έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, ο δήμος είναι εκεί παρών, με όλα τα μέσα που διαθέτει και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.