Την τιμωρία των υπεύθυνων για τον θάνατο του παιδιού της ζητά η μητέρα της κοπέλας που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 14 ετών, σε λούνα πάρκ στον Αλμυρό Βόλου. «Ποιος δεν θα θύμωνε; Στη δικιά μου περίπτωση, ποιος δεν θα θύμωνε; Γιατί έφυγε άδικα το παιδί μου. Στη συγκεκριμένη κούρσα θα μπορούσαν να φύγουν κι άλλα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στο τραγικό περιστατικό της 30ής Αυγούστου.
Με δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Star, είπε ότι η ορμή του παιχνιδιού «ήταν τόσο δυνατή, πήγαινε τόσο… με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και οι πραγματογνώμονες που το έβαλαν μπροστά, από κάτω ήταν και ζαλίζονταν, όχι να ανέβεις πάνω!».
Όπως προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15, που ήταν δηλωμένο στις Αρχές. Παράλληλα, με βάση τα ευρήματα, η άδεια έπρεπε να είχε δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης (γ.γ. Βιομηχανίας) και όχι από τον δήμο Αλμυρού.
Για να προλάβει τυχόν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, έστειλε επιστολή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, με αποδέκτη όλους τους δήμους των τεσσάρων νομών, σχετικά με την ασφαλή λειτουργία και το καθεστώς αδειοδότησης των λούνα παρκ, που περιοδεύουν σε εμποροπανηγύρεις σε διάφορες περιοχές τα καλοκαίρια.
«Ας έλεγε να μην ανέβουν παιδάκια πάνω, ότι δεν είναι 15 ίππων, ότι είναι 120 ίππων. Να μπαίνουν μεγάλοι μόνο, να μην μπαίνουν παιδάκια και φεύγουν έτσι άδικα», σημείωσε η μητέρα.
Τα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης οδηγούν την πλευρά της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ να ζητήσει συμπληρωματικό έλεγχο, καθώς όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της, υπάρχουν σημαντικές παραλείψεις.
«Η πραγματογνωμοσύνη δεν έγινε σε καθεστώς πραγματικών συνθηκών. Δηλαδή δεν ήταν έμφορτο. Όταν έχει δύο τόνους, συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ή διαφοροποιείται;», διερωτήθηκε ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, Χρήστος Νάστος.
Ακόμα και το πιο απλό παιχνίδι του λούνα παρκ μπορεί να γίνει επικίνδυνο σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας. Σε κάποια περίπτωση ένα παιδάκι πήγε να σηκωθεί όρθιο, με αποτέλεσμα ο χειριστής να φωνάξει και να ζητήσει από το παιδάκι να κατέβει άμεσα από το μηχάνημα, επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ του καναλιού.
«Πρέπει να ξέρεις το μηχάνημα να το λειτουργείς , άμα δεν το ξέρεις… Πρέπει να είσαι και πάνω από το μηχάνημα, γιατί άμα συμβεί κάτι το μηχάνημα σταματάει. Τα παιδιά είναι ζωηρά…», λέει χειριστής παιχνιδιού.