Τους τρόπους με τους οποίους θα επιδιώξει να βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις περιέγραψε ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα.

Ο διακεκριμένος προπονητής αποδέχθηκε την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, να αναλάβει καθήκοντα επίτιμου πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha, ο κ. Ρεχάγκελ ανέφερε ότι ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να προάγει τις ανθρώπινες σχέσεις. «Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες στρεβλώσεις στις ελληνογερμανικές σχέσεις πιστεύω ότι θα καταφέρω να μεταφέρω ότι πραγματικά υπάρχει μία αγάπη από τους Γερμανούς προς τους Έλληνες. Θα θέλαμε από κοινού με τον κ. Φούχτελ να μεταφέρουμε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα και να δώσουμε μία προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε για ένα πρόβλημα που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι ένα πρόβλημα που περιορίζεται εδώ στην Ελλάδα. Οι περικοπές είναι ιδιαίτερα επώδυνες. Ωστόσο, πιστεύω ότι η κυρία καγκελάριος προσπαθεί για το καλύτερο και αυτό το μήνυμα θέλουμε και εμείς να περάσουμε. Ότι δηλαδή με κάποιες θυσίες και με κάποιες γόνιμες πρωτοβουλίες μπορεί να επέλθει ένα καλύτερο μέλλον», είπε, μεταξύ άλλων.