Η Υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, στο πλαίσιο διατύπωσης στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής διατροφής και θέλοντας να υποστηρίξει τις διατροφικές προτεραιότητες και ευεργεσίες που σχετίζονται με μοναδικές ελληνικές ποικιλίες, συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
Συγκεκριμένα τονίστηκε η προοπτική να υπάρξει ο επιστημονικός διαχωρισμός μεταξύ μεσογειακής και ελληνικής διατροφής ώστε να προκύψει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής διατροφής, η οποία έχει ποικιλία, τοπικά χαρακτηριστικά και πολλαπλασιαστικό όφελος εφόσον συνδέει τις τοπικές κοινωνίες με έθιμα και παραδόσεις.
Η προσπάθεια του Υπουργείου έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα προσφέρει υπηρεσίες στον τουρισμό, του οποίου η αναβάθμιση αποτελεί εθνική προτεραιότητα.