Προσπάθειες συντονισμού του αγώνα τους και με τα άλλα μπλόκα ώστε να σταλθεί ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καλλιεργούν, θα καταβάλουν οι Θεσσαλοί αγρότες σύμφωνα με όσα αποφάσισαν σήμερα στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Πάντως, με αφορμή τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για μη ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας καταδίκασαν την κυβερνητική αδιαλλαξία τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο τους πεισμώνει ακόμη περισσότερο και τους κάνει ακόμη πιο αποφασιστικούς για νέους αγώνες.

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν, αύριο οι αγρότες θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου τις θέσεις και τα σχέδιά τους για τη συνέχιση του αγώνα ενώ το Σάββατο στις 5 μ.μ. καλούν τους φορείς της Θεσσαλίας σε σύσκεψη για να ζητήσουν στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα τους.

Εν τω μεταξύ για μια ακόμη φορά σήμερα οι συγκεντρωμένοι στο μπλόκο της Νίκαιας αγρότες κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να ανέβουν πεζή έστω και για λίγο στην εθνική οδό. Εκεί έγινε νέα επέμβαση της αστυνομίας που κατάφερε να τους απωθήσει αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν και πάλι στο χώρο που βρίσκονται τα τρακτέρ στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Αθήνας.

Οι αγρότες που πραγματοποίησαν συνέλευση χθες το απόγευμα αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε μια προσπάθεια να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η προσπάθεια να ενισχυθεί το μπλόκο με περισσότερα τρακτέρ. Μάλιστα χθες στον κόμβο της Νίκαιας έφτασαν περίπου 50 τρακτέρ που συγκέντρωσαν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές στον Πλατύκαμπο.

Πηγή: press-a.gr