Οι αγρότες στα Χανιά παίρνουν τη σκυτάλη από τους αγρότες της Θεσσαλίας και δίνουν το σύνθημα νέου κύκλου αντιδράσεων απέναντι στην πολιτική των περικοπών της κυβέρνησης.

Οι κρητικοί αγρότες, σύμφωνα με το prismanews.gr, ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για το  συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στις 5 Φεβρουαρίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Την κινητοποίηση διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και καλεί τους παραγωγούς σε μαζική συμμετοχή ενάντια «στο νέο φορολογικό που μας τσακίζει και τα άλλα οξυμένα προβλήματά μας», όπως επισημαίνει.

Την ώρα που το βαρομετρικό χαμηλό στις τιμές των κρητικών προϊόντων παραμένουν, τον αγροτικό κόσμο ταλανίζουν οι αυξήσεις στις εισφορές τους που συνοδεύονται από τη χαμηλή ζήτηση των προϊόντων τους και τις ασφυκτικές πιέσεις των διεθνών αγορών. Ο αγροτικός κόσμος των Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική εξαθλίωση ενός μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και ζητάει από την πολιτεία εδώ και τώρα μέτρα στήριξης.

(Φωτογραφία αρχείου)