Έφοδος από ομάδα 40-50 ατόμων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές 2019. Οι αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στον χώρο.
Η εκλογική διαδικασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο διακόπηκε προσωρινά, ενώ σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου» αναφέρει πως «με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που για άλλη μια χρονιά λαμβάνουν χώρα στο πανεπιστήμιο μας, αποφασίσαμε να παρέμβουμε με μικροφωνική και μοίρασμα κείμενου. Την μικροφωνική πλαισιώνει πλήθος συντρόφων–συντροφισσων και καλείται κόσμος να στηρίξει».
«Άλλος ένας χρόνος φοιτητικών εκλογών, άλλη μια μέρα που τα υπάκουα φερέφωνα των ανώτερων κομματικών οργάνων, μαζί με τους μπράβους τους, θα στήσουν τις κάλπες για να οργανωθεί στο πανεπιστήμιο η γιορτή της δημοκρατίας, η γιορτή της εξαπάτησης των προσωπικών μας βουλήσεων.Η ιδεολογική πλάνη της αντιπροσώπευσης συνιστά τη νέκρωση της πολιτικής συνειδητοποίησης των ανθρώπων, την άνευ όρων παράδοση της αυτοδιάθεσής τους στα χέρια άλλων. Στον πανεπιστημιακό χώρο, οι κομματικές παρατάξεις κατάφεραν να μετουσιώσουν την παράδοση αυτή, σε έναν κοινό τόπο αντίδρασης, την απολιτικοποίηση. Μια στάση, που γαλουχεί τους υπήκοους να είναι αδρανή πολιτικά όντα, ετεροκαθορισμένα, αδιάφορα για τη διαχείριση της ίδιας τους της ζωής. Στο πρόσωπο των παρατάξεων, εμείς βλέπουμε σύμβολα κομματικών επιδιώξεων, πελατιακών σχέσεων και οικονομικών συμφερόντων. Μηχανισμούς ιεραρχικούς όπου η αντίληψη του ατόμου μετράει μόνο όταν συναντάται με την απόκριση της κομματικής ηγεσίας.
Σήμερα, λοιπόν, ήρθαν εδώ για να κάνουν καταμέτερηση της ψηφοθηρικής διαδικασίας προσέγγισης των φοιτητών απ΄την αρχή της χρονιάς, με σκοπό είτε να διατηρήσουν είτε να αυξήσουν την κυριαρχία τους εντός του πανεπιστημιακού χώρου.Στόχος είναι, η εδραίωση τους ως υπαρκτού πόλου διαχείρισης του ιδρύματος προς όφελος τους, η όλο και πιο στενή σχέση με καθηγητές, η διοργάνωση εκδηλώσεων που φέρουν την υπογραφή της πρυτάνεως και προωθούν στο ακαδημαϊκό πεδίο, την ανταγωνιστικότητα, τον καριερισμό, ακόμα και πολιτισμικά στοιχεία, όπως το lifestyle τηλεπαιχνιδιών, που εδραιώνονται ως κοινωνική πραγματικότητα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της παρέμβασης.