Η ψησταριά δεν είναι μόνο για κρέατα. Είναι και για γλυκά να γλείφετε τα δάχτυλά σας…
Καλή η κρεατοφαγία, πετυχημένο και το μπάρμπεκιου που οργανώσατε, μην επαναπαύεστε ωστόσο στις δάφνες της… τσίκνας.
Γιατί το μπάρμπεκιου είναι ιδανικό και για γλυκά!
Ώρα να περάσετε λοιπόν πίστα στην ψησταριά και να ρίξετε στη σχάρα μερικές γλυκές λιχουδιές.
Να και 3 εύκολα ψητά γλυκά που κάθε σοβαρός ψήστης πρέπει να ξέρει να φτιάχνει…
Ψητά ροδάκινα
Μιλάμε για τόσο εύκολη διαδικασία που δεν θα ξέρετε γιατί δεν την είχατε δοκιμάσει ποτέ. Κόψτε στη μέση 4 ροδάκινα, αφαιρέστε το κουκούτσι και πασπαλίστε τα κομμάτια με μείγμα από μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Αλείψτε λίγο λαδάκι στη σχάρα και πετάξτε τα ροδάκινα πάνω για 3-4 λεπτά. Γυρίστε τα τούμπα, βάλτε τα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε τα για άλλα 10 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν τα ροδάκινα, έχουν γίνει. Σερβιρίστε τα με παγωτό βανίλια και… απολαύστε κομπλιμέντα.
Βαρκάκια μπανάνας
Σε ποιον δεν αρέσει η μπανάνα ή η σοκολάτα! Τα βαρκάκια μπανάνας συνδυάζουν λοιπόν τις δυο υπέροχες αυτές λιχουδιές σε ένα από τα πλέον ιδιαίτερα ψητά γλυκίσματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τόσες μπανάνες όσοι και οι καλεσμένοι και να ανοίξετε μια μικρή σχισμή στην κοίλη πλευρά της μπανάνας, φτιάχνοντας μια «τσεπούλα». Γεμίστε τη σχισμή με κομμάτια σοκολάτας και ρίξτε τις μπανάνες στο μπάρμπεκιου, με τη σχισμή να κοιτάει προς τα πάνω. Ψήστε τες για 5-6 λεπτά και σερβιρίστε τες ζεστές. Προσθέστε, αν θέλετε, και λίγη σαντιγί ή παγωτό…
Γλυκά σουβλάκια
Ο ιδανικός τρόπος να τελειώσει ένα τσιμπούσι! Τι γλυκό υπάρχει στο σπίτι; Κέικ; Τούρτα; Ό,τι κι αν είναι, κόψτε το σε μικρά κυβάκια (ή μπουκίτσες). Πάρτε φρούτα (μπανάνες, μήλα, φράουλες, ροδάκινα) και κόψτε τα επίσης σε μικρές μπουκίτσες. Περάστε τα κομμάτια διαδοχικά σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια: ένα κομμάτι γλυκού, ένα κομμάτι φρούτου. Πετάξτε τα γλυκά σουβλάκια πάνω στην ψησταριά για 4-6 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να ψηθεί ευδιάκριτα το γλυκό. Για να τους δώσετε μάλιστα και μια νότα… χαρμόσυνη, φτιάξτε ένα απλό σιρόπι (1 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη και λίγες σταγόνες από ένα λικέρ) και αλείψτε το στο σουβλάκι πάνω στην ψησταριά. Τα σερβίρετε σκέτα ή και με παγωτό και όλοι σας αναγορεύουν «άρχοντα του μπάρμπεκιου»…