Σε μάστιγα για τα χωριά της ενδοχώρας της Κρήτης εξελίσσεται το φαινόμενο της ζωοκλοπής, που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Περιστατικά ζωοκλοπής βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο αστυνομικό δελτίο, προκαλώντας προβληματισμό στην τοπική ΕΛΑΣ και ανησυχία και οργή στις τοπικές κοινωνίες.

Δύο ακόμη περιστατικά έρχονται στο φως τα τελευταία 24ωρα στο νησί.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλυβίων του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την περίφραξη ποιμνιοστασίου ιδιοκτησίας 52χρονου, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν είκοσι τέσσερα πρόβατα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, οι οποίοι εντόπισαν, φορτηγάκι, πάνω στην καρότσα του οποίου υπήρχαν δέκα πρόβατα, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα δεκατέσσερα 14.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι, συνελήφθη στην αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αποστόλων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, 33χρονος για παράβαση του Ν. περί ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο – καταμέτρηση, ποιμνιοστασίου ιδιοκτησίας του 33χρονου, από αστυνομικούς, κατελήφθη να κατέχει τριάντα δύο πρόβατα λιγότερα, από όσα έχει δηλώσει στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2012.

Πηγή: prismanews.gr