Στο πλαίσιο του καθιερωμένου Nobu Food festival που πραγματοποιήθηκε από τις 20 ως τις 28 Ιουλίου στο Matsuhisa Mykonos του Belvedere Hotel, το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί (New Wines of Greece για τους ξένους) προσέφερε φέτος μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας, συνοδεύοντας το διάσημο NobuChef σε ένα μαγικό κόσμο εκλεκτών γεύσεων.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Ιουλίου, ο πολύ βραβευμένος star chef Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa μαζί με τον Executive chef του Nobu Dubai, Herve Courtot, πάντρεψαν την μινιμαλιστική Ιαπωνική αισθητική με τα κορυφαία επώνυμα Ελληνικά κρασιά και τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μυκόνου.
Το φετινό Nobu Food Festival στη Μύκονο είχε έμπνευση Ελλάδας αφού οι συνδαιτυμόνες είχαν τη χαρά να συνδυάσουν τα ευφάνταστα πιάτα του Nobu Matsuhisa, με την υπέροχη ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων, που προτείνουν οι έλληνες οινοπαραγωγοί μέσα από τα επώνυμα κρασιά των New Wines of Greece.
Οι μοναδικές εγχώριες ποικιλίες σταφυλιών και κρασιών όπως το ασύρτικο, η μαλαγουζιάκαι το αγιωργίτικο ανέδειξαν υπέροχα την χαρακτηριστική, σχεδόν χειρουργική ακρίβεια στους συνδυασμούς των υλικών που χρησιμοποιεί ο NobuChef, με αποτέλεσμα γεύσεις και υφές που μας ταξιδεύουν. Μαέστρος και καπετάνιος ο 2 Times Best Greek Sommelier & 2 Times Third Best Young Sommelier of the World, Νικόλας Γιαννόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε των συνδυασμών που συνόδεψαν τα πιάτα, από τη Μαλαγουζιάτων Αμπελώνων Αντωνόπουλου και τον Καβαλιέρο του κτήματος Σιγάλα μέχρι το Μικροκλίματου Κτήματος Παπαϊωάννου και το Samos Nectar της Ένωσης Οινοπαραγωγών Σάμου.
Ο κ. Γιαννόπουλος, Head Sommelier των NobuMatsuhisa Athens & Mykonos, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που τα New Wines of Greece συνόδευσαν το φετινό Nobu Food Festival στη Μύκονο. Η εξαιρετική ποιότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κρασιών αποτέλεσαν σημείο αναφοράς της εκδήλωσης και ενθουσίασαν τους καλεσμένους μας. Είμαστε έτσι πολύ περήφανοι, που οι εκρηκτικές γεύσεις του Nobusan (san: τίτλος ευγένειας στα Ιαπωνικά) συνδυάστηκαν με γηγενείς ελληνικές ποικιλίες, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το Ελληνικό κρασί».