Μήνυμα προς τους επίορκους λιμενικούς, ότι δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη ιδιότητά τους, έστειλε ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του.

«Η πόρτα μου θα είναι για σας ανοιχτή προκειμένου να επιλυθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Θα είναι όμως και κλειστή σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τα θέματά τους με εξωθεσμικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του στρατιωτικού» είπε στα στελέχη του Λιμενικού.

Υποσχέθηκε ότι με όλες του τις δυνάμεις, θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα και ειδικότερα αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών στους λιμενικούς με ευέλικτες διαδικασίες.

Ο νέος αρχηγός, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την επιλογή του και για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του, υποσχέθηκε να ενταχθούν σύντομα στο αρχηγείο όλες οι αποσπασμένες υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθεί και στο αίτημα της κυβέρνησης και του ναυτιλιακού κόσμου, για επανασύσταση του υπουργείου με τη στήριξη του Λιμενικού.

Είπε ότι στόχος του είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ενιαίου φορέα που θα προάγει και θα στηρίξει την ελληνική ναυτιλία, που, όπως είπε, «αποτελεί πνεύμονα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές εξόδους της χώρας από την κρίση». Το όραμα του σύγχρονου Λιμενικού Σώματος είναι η αδιάλειπτη στήριξη και ανάπτυξη των δύο βασικών πυλώνων της αποστολής του, του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας και του αστυνομικού επιχειρησιακού προς όφελος της ελληνικής οικονομίας του ελληνικού πλοίου και του Έλληνα ναυτικού», τόνισε την ομιλία του ο κ. Μπαντιάς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, παρουσία και εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας, είπε ότι η ναυτιλία δείχνει τις δυνατότητες εξόδου από την κρίση, αναφέρει το ΑΜΠΕ. Τόνισε, όμως, ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα σύγχρονο σταθερό θεσμικό και επιχειρησιακό περιβάλλον που θα αξιοποιεί το σύνολο του υπουργείου και διοικητικό και στρατιωτικό προσωπικό, προαναγγέλλοντας την επιπλέον αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος.

Εξήρε την προσωπικότητα του νέου αρχηγού και δήλωσε ότι με όλες του τις δυνάμεις, αλλά και την υποστήριξη του προσωπικού του υπουργείου θα συμβάλει στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας σε διεθνές επίπεδο μέσω μιας ισχυρής ναυτιλιακής διπλωματίας και σε αυτό το σημείο ζήτησε τη στήριξη των Ελλήνων πλοιοκτητών.

Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι στις προθέσεις του είναι να συμβάλει, προκειμένου να έρθουν στην ελληνική σημαία περισσότερα πλοία αλλά και στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ακτοπλοΐας, μια δραστηριότητα που όπως τόνισε «εξασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας».

«Πιστεύω ότι μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο απερχόμενος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνος Σούλης και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, αναφερόμενος στη συγκρότηση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του.