Με «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύτηκαν για άλλη μια χρονιά οι διάσημες παραλίες που «αγκαλιάζουν» το μεγαλύτερο στη Θεσσαλία ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace, στη Σκιάθο.

Η ακτή «Μάραθα» αποτελεί τη μοναδική παραλία στη Θεσσαλία όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η παραλία, έχει οργανωθεί και διαχειρίζεται από το ξενοδοχείο, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούν τα 32 συνολικά αυστηρά κριτήρια του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με την ποιότητα νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση-πληροφόρηση-διαχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και με την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

Το Skiathos Palace βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο «Green Key», μετά την αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), σε συγκεκριμένα οικολογικά κριτήρια και απαιτήσεις.

Το Green Key είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label) σε τουριστικές μονάδες που ικανοποιούν τα ανάλογα κριτήρια.

Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, και καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, κ.ά.