Την αυξημένη αστυνομική παρουσία στην περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση της ασφάλειας των δημοτών, ζητά ο δήμαρχος της περιοχής Σίμος Δανιηλίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου».

Ο κ. Δανιηλίδης, μέσα από τις δηλώσεις του, απαίτησε την «ουσιαστική, πραγματική και επί 24ωρης βάσης» προστασία των πολιτών και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας.

Αφορμή των δηλώσεών του αποτέλεσε η έξαρση κρουσμάτων ληστειών, διαρρήξεων αλλά και τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν στα όρια του δήμου κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνεψαν να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές, όπως επίσης και επεισοδίων σε σχολικούς χώρους.

«Το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την περίοδο του Πάσχα, καταγράφεται μια έξαρση και διόγκωση των φαινομένων βίας, κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες, διαμερίσματα και καταστήματα. Διαρρήκτες και ληστές, εισβάλλοντας με κάθε τρόπο και μέθοδο τις μέρες των γιορτών στα σπίτια και τα καταστήματα, όχι μόνο διατάραξαν την οικογενειακή και επαγγελματική γαλήνη αλλά έθεσαν σε κίνδυνο και τη ζωή των ανυποψίαστων συμπολιτών μας, εκμεταλλευόμενοι την σχεδόν πλήρη και παντελή απουσία επαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

«Η πλήρης αδράνεια και απουσία αστυνομικών δυνάμεων από τους δρόμους και τις γειτονιές του δήμου συμβάλλει στην αποθράσυνση των επίδοξων διαρρηκτών και ληστών που δεν διστάζουν να εκτελέσουν τα σχέδια τους. Εκεί που η απουσία αστυνόμευσης είναι πλήρως αδικαιολόγητη, είναι στα σχολικά συγκροτήματα. Είναι σχεδόν επαναλαμβανόμενες οι καταγγελίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δράση συμμοριών στα σχολεία που φτάνουν στο σημείο ξυλοδαρμών ανήλικων μαθητών ή και σεξουαλικών παρενοχλήσεων μαθητριών, απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των εκπαιδευτικών» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες των τμημάτων που βρίσκονται στο δήμο μας. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι τα περιστατικά βίας πολλαπλασιάζονται αφού ελάχιστα περιπολικά που βρίσκονται σε υπηρεσία πρέπει να καλύψουν την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, δεν πραγματοποιούνται πεζές περιπολίες, ενώ σπάνια είναι η παρουσία αστυνομικών με περιπολικό ή μοτοσικλέτα. Είναι, λοιπόν, γενική η απαίτηση των συνδημοτών μας οι υπεύθυνοι των αστυνομικών αρχών να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Οι συνδημότες μας δεν μπορούν πλέον να επιδείξουν καμιά ανοχή στην ανεπάρκεια της αστυνόμευσης και της ασφάλειάς τους», καταλήγει ο κ. Δανιηλίδης.