Παρά τη σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας στον Νομό Χανίων και την επιβάρυνση, η οποία προκύπτει συνεπεία της φύλαξης στόχων, της λειτουργίας της Αμερικανικής Βάσης κ.λπ., η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων έχει περισσότερες από 110 κενές οργανικές θέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας haniotikanea.gr.

Αυτό επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και προσθέτει:

«Από αυτές έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν κατά τις τακτικές μεταθέσεις του Αυγούστου 2012 μόνον επτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ για τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις Κρήτης όσοι αστυνομικοί διετέθησαν για τα κλιμάκια του Β.Ο.Α.Κ. μετακινήθηκαν από εκτός Κρήτης υπηρεσίες, το κλιμάκιο Β.Ο.Α.Κ. Χανίων στελεχώθηκε με 10 αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Το πρόβλημα θα γίνει ακόμα οξύτερο με τις συνταξιοδοτήσεις όσων -και είναι δεκάδες- έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Αυτή η μεγάλη έλλειψη αστυνομικής δύναμης δημιουργεί δυσλειτουργίες στις διάφορες μονάδες της περιφέρειας και του κέντρου και λειτουργεί ως τροχοπέδη στην επιτέλεση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ.».

Καταλήγοντας ρωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εάν στις προθέσεις της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ είναι να συμπληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος των οργανικών κενών που υπάρχουν.