Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις των Απόκρεων που θα γίνουν στο Αγναντερό του δήμου Μουζακίου την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα.
Πρόκειται για την αναπαράσταση του παραδοσιακού καραγκούνικου γάμου που λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης.
Στην τελετή του γάμου, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, ξεχωρίζει η νύφη με καραγκούνικη ενδυμασία, ο γαμπρός και οι βλάμηδες με φουστανέλα και τσαρούχια, ο γιατρός με τα γιατροσόφια του, ο χωροφύλακας με τη σφυρίχτρα του, ο γέρος με την καμπούρα του και η γριά γνέθοντας τη ρόκα της.
Από την τελετή βέβαια δεν λείπουν οι «κουδουνάδες», οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέρες πριν, προκαλώντας θόρυβο στο χωριό. Πρόκειται για ομάδες μασκοφόρων, οι οποίοι τριγυρνούν στους δρόμους ντυμένοι με προβιές και ζωσμένοι με κουδούνια
Την Καθαρή Δευτέρα γίνεται η αναπαράσταση της αρκούδας, το κλέψιμο μιας αρκούδας από τους χωρικούς (κουδουνάδες) και προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα(φασολάδα-λαγάνα) και άφθονο κρασί στους παραβρισκόμενους. Το εορταστικό διήμερο της αποκριάς συνοδεύεται από ζωντανή ορχήστρα με Δημοτικά Τραγούδια
Το Αγναντερό ήταν η έδρα του πρώην Δήμου Παμίσου. Βρίσκεται στην πεδιάδα του Νομού Καρδίτσας και απέχει από την έδρα του Δήμου (Μουζάκι) 22 χλμ. Οι κάτοικοί του κατά κύριο λόγο ασχολούνται με την καλλιέργεια βαμβακιού και δευτερευόντως με την κτηνοτροφία και άλλα ιδιωτικά επαγγέλματα.
Ο κυρίως ναός του Αγναντρού είναι των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου ο οποίος πανηγυρίζει την 29η Ιουνίου. Στο χωριό υπάρχει αγροτικό ιατρείο, Γυμνάσιο, εξαθέσιο Δημοτικό σχολείο, καθώς επίσης νηπιαγωγείο, ΚΕΠ, ταχυδρομείο, φαρμακεία, πρατήρια βενζίνης, φωτιζομενα γηπεδα ποδοσφαιρου και μπασκετ και διάφορα άλλα καταστήματα.
Η παλαιότερη ονομασία του είναι Μεσδάνι ή Μεϊντάνι. Μεϊντάνι στα τουρκικά σημαίνει πλατεία, άπλωμα ή ανοικτός χώρος. Παλαιότερα το χωριό ήταν απλωμένο σε μικρούς συνοικισμούς, πέριξ της παρούσας θέσης του.
Το χωριό είναι αυτό που λέγεται καμποχώρι. Οι άνθρωποί του ανήκουν στους καραγκούνηδες και ασχολούνται με την γεωργία και παράλληλα την κτηνοτροφία. Τα παλιά σπίτια ήταν κτισμένα με πλίνθους. Αρχαιολογικά ευρήματα έχουν ανακαλυφθεί σε αγροτικές τοποθεσίες του χωριού κατόπιν τυχαίων γεωργικών εργασιών.