Την οδύνη της για τον θάνατο ανθρώπων και τις υλικές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις στη Δυτική Αττική, εκφράζει η Ισπανία, όπως αναφέρει ο Ισπανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγέρα.

«Η Ισπανία εκφράζει την οδύνη της για τις σοβαρές επιπτώσεις των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν την Ελλάδα και που έχουν προκαλέσει, μέχρι στιγμής, τον θάνατο ανθρώπων και σημαντικές υλικές ζημιές» έγραψε χαρακτηριστικά, στην ελληνική γλώσσα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ισπανός πρέσβης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κλιμάκιο της Ένωσης Κεντρώων, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες και ζήτησε την εγρήγορση από όλες τις κρατικές υπηρεσίες για το φόβο συνέχισης της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων..

«Η Ένωση Κεντρώων θα συναινέσει στη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την ολοσχερή αποκατάσταση όλων των ζημιών» δηλώνει, με ανακοίνωσή του το κόμμα ξεκαθαρίζοντας ότι «για το μέλλον, χρειάζεται σχεδιασμός ετοιμότητα σε επίπεδο δήμων και περιφερειών για έργα υποδομής». ´Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «αν αυτά είχαν ήδη γίνει θα είχαμε σώσει ανθρώπινες ζωές» και σημειώνεται ότι «πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών να πάρει πρωτοβουλία για έργα υποδομής ανάλογα σε όλη την επικράτεια».

Τέλος, αυτοψία στο λιμάνι της Νέας Περάμου Αττικής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ζημιές που έχουν προκληθεί τις δύο τελευταίες ημέρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πραγματοποίησε κλιμάκιο του υπ.Ναυτιλίας με επικεφαλή τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη.

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ Α.Ε.) Σταύρο Δρακονταειδή, τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών δήμου, Νέας Περάμου, Σταύρο Φωτίου και στελέχη του λιμενικού σώματος, διαπίστωσε την ύπαρξη φερτών υλικών σε έκταση του λιμένα, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί μικρά σκάφη που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο. Δεν έχουνε ωστόσο διαπιστωθεί ζημιές στους προβλήτες και τα κρηπιδώματα του λιμανιού.

Μετά την επίσκεψη, ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο της Νέας Περάμου, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και συζητήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.