Τη δεκαετία του 1990 προκάλεσε αίσθηση με την παρουσίαση της εκπομπής «Ερωτοδικείο». Κι αυτό γιατί εμφάνιζε δικαστικές υποθέσεις που περιείχαν ακατάλληλο περιεχόμενο. Κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για «προϊόν υποκουλτούρας» ενώ κάποιοι άλλοι έγιναν φανατικοί θαυμαστές της εκπομπής της. Η Βίκυ Μιχαλονάκου δεν γλίτωσε από το Ε.Σ.Ρ. αφού το 1998 επιβλήθηκε πρόστιμο στην εκπομπή της.
Όμως, δεν έχει μόνο αυτό να θυμάται από την μέχρι τώρα πορεία της. Η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια που γεννήθηκε στον Πειραιά, φοίτησε στη Ράλλειο Πρότυπο Σχολή και μεταξύ άλλων σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία της Τέχνης, Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία και Μάρκετινγκ.
Από το 1997 και έπειτα αρθρογραφούσε στις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες όπως για παράδειγμα «Τα Νέα», το «Έθνος» κ.ά. ενώ για πολλά χρόνια συμμετείχε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, πρώτα στην κρατική τηλεόραση και στη συνέχεια στην ιδιωτική.
Η Βίκυ Μιχαλονάκου για πολλά χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση της δημοσιογραφίας και σπάνια έκανε κάποια εμφανίσεις, ως καλεσμένη μόνο, στην τηλεόραση με σκοπό να σχολιάσει τα τηλεοπτικά δρώμενα. Όμως, πέρυσι ανέλαβε και πάλι χρέη παρουσιάστριας μέσα από τη συχνότητα του «Kontra Channel» με την εκπομπή «Πόλη των Παραισθήσεων».
Μιλώντας στο newsbeast.gr η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε αποσυρθεί. «Είχα πάρα πολλά πράγματα να κάνω εκτός δουλειάς. Άρχισα να εργάζομαι από το 1987 και επί 27 συναπτά έτη δούλευα ασταμάτητα. Είχα κι ένα παιδί να μεγαλώσω. Το παιδί μου σπούδασε μηχανολογία και τα χρόνια της εφηβείας ήταν αρκετά δύσκολα. Είχα προτάσεις αλλά ήταν επιλογή μου να σταματήσω», λέει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Επέστρεψα γιατί το κανάλι μου υποσχέθηκε ότι η εκπομπή θα είναι ανεξάρτητη. Διαφορετικά δεν θα γυρνούσα».
Μιλά όμως και για το «Ερωτοδικείο» και σημειώνει: «Παρουσίασα αυτή την εκπομπή σε μία τελείως διαφορετική περίοδο. Και όσοι θέλουν να με ταυτίσουν με αυτήν, πρέπει να δουν την πορεία μου μέχρι σήμερα. Αναμφίβολα πάντως, ήταν η πιο δύσκολη εκπομπή που έκανα ποτέ».
Εκτός από την εκπομπή της, η Βίκυ Μιχαλονάκου έχει γράψει τρία βιβλία, ετοιμάζει άλλο ένα, στο οποίο θα παραθέτει τις εμπειρίες της ως δημοσιογράφου. Δεν διασκεδάζει και παρακολουθεί συνεχώς ειδήσεις αφού αυτό είναι το επάγγελμά της. «Παλαιότερα έκανα χειμερινή κολύμβηση και γυμναστική αλλά πλέον δεν έχω χρόνο γι’ αυτά. Θέλω να ετοιμάσω τα νέα μου βιβλία και προτιμώ μέσω της γραφής να περνώ το χρόνο μου», αναφέρει.
Για να σημειώσει ότι δεν μετάνιωσε για καμία απόφαση που μπορεί να πήρε κατά τη διάρκεια της πορείας της. Για το μόνο που στεναχωρήθηκε είναι το γεγονός ότι όταν δούλευε, δεν είχε το περιθώριο να ταξιδέψει. «Στα δύο χρόνια που έμεινα εκτός δουλειάς κάποια στιγμή, ταξίδεψα αρκετά. Όταν δούλευα, πήγαινα μόνο επαγγελματικά ταξίδια», λέει.
Για να θυμηθεί τη στιγμή που την συγκίνησε πάρα πολύ. «Το 1992 βρισκόμουν στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης με ομογενείς. Τότε με πλησίασε κάποιος κύριος, μου φίλησε το χέρι και μου είπε “σας ευχαριστούμε που τα παιδιά μας διδάσκονται ελληνικά από τέτοιου τύπου εκπομπές”. Αυτή ήταν μεγάλη τιμή για μένα».
Η κυρία Μιχαλονάκου όμως αναφέρεται και στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας και συντάσσεται με το κίνημα «Δεν πληρώνω» αλλά και με τους «Αγανακτισμένους». Και λέει χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να μην αντιδράσουμε όταν απειλούμαστε συνεχώς; Όταν απειλούνται οι άποροι με το να τους κόψουν το ρεύμα; Γι’ αυτό είμαι υπέρ των κινημάτων “Δεν πληρώνω” καθώς και αυτό των αγανακτισμένων. Γι’ αυτό και το καλοκαίρι πήγα αρκετές φορές στο Σύνταγμα».
Και γι’ αυτό εύχεται να υπάρχει πρωτίστως υγεία και «η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Ελλάδα άλλωστε υπήρξε το πειραματόζωο και πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα αφού υπάρχουν πολιτικοί που πρόδωσαν τη χώρα και τους Έλληνες».
Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».