Το αίτημα να εγκριθεί ο προϋπολογισμός των Πανεπιστημίων από τις συγκλήτους και όχι από τα συμβούλια διοίκησης, όπως ορίζει ο νέος νόμος κατέθεσαν οι πρυτάνεις από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι πρυτάνεις δήλωσαν πως ευελπιστούν πως θα παραταθεί ή θα αποδεσμευθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των συμβουλίων διοίκησης, από τον προϋπολογισμό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε αργά το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία κάλεσε τα Πανεπιστήμια να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη εκλογών.

«Είπαμε να “ξεμπλοκαριστεί” το ζήτημα του προϋπολογισμού από τις εκλογές των μελών των συμβουλίων», ανέφερε ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνης. «Περιμένουμε να ληφθεί πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Προτείναμε λύσεις για εκείνα τα πανεπιστήμια που δεν θα έχουν συμβούλια διοίκησης ως τις 15 Ιανουαρίου», συμπλήρωσε.

Νέα συνάντηση πρυτάνεων και αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, αναμένεται εντός της εβδομάδας, πιθανόν την προσεχή Τετάρτη.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ μετά από συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι τόσο η ίδια όσο και ο αναπληρωτής υπουργός «πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υλοποιηθεί ο νόμος σε όλα τα επίπεδα». «Ο νόμος έχει, ήδη, υλοποιηθεί από συγκεκριμένα Ιδρύματα, άρα, μπορεί να υλοποιηθεί και από τα υπόλοιπα», πρόσθεσε.