Να αλλάξουν ρότα και να επαναφέρουν σε ήρεμα νερά το «καράβι» της κρίσης, που πλέει σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, φιλοδοξούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, που φέτος βλέπουν την εορταστική κίνηση να είναι- μέχρι στιγμής- ιδιαίτερα πεσμένη.

Ως καλοί «καπετάνιοι», λοιπόν, αφήνοντας στην άκρη τις έγνοιες τους για το τι μέλλει γενέσθαι, συμμετέχουν και φέτος δυναμικά στην ένατη κατά σειρά Γιορτή Αγοράς που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και των επιμελητηρίων- Εμποροβιομηχανικού και Επαγγελματικού.

Στη Γιορτή Αγοράς, που θα αναπτυχθεί κατά μήκος της πλατείας Αριστοτέλους την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα, το εορταστικό σκηνικό θα συνθέτουν το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το υπαίθριο παγοδρόμιο, το καρουζέλ και η μεγάλη ρόδα, που έχουν ήδη στηθεί εδώ και μέρες, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, μουσικά και χορευτικά σχήματα και φυσικά ο Άγιος Βασίλης από τον… Βόρειο Πόλο.

Πάντως, οι έμποροι μπορεί να προβαίνουν σε τονωτικές «ενέσεις» και διάφορες άλλες ενέργειες για την αντιστροφή του έντονα αρνητικού κλίματος, αλλά έκδηλη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός τους σχετικά με την επιβίωσή τους.