Με το… σταγονόμετρο στέλνουν δήμοι και φορείς του Δημοσίου τα στοιχεία που έχει ζητήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία για το πλεονάζον προσωπικό προκειμένου να υπαχθούν οι υπάλληλοι αυτοί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Στους 7.956 ανέβηκε χθες ο αριθμός των υπαλλήλων που φεύγουν από το Δημόσιο, όπως προκύπτει από τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο αντίστοιχος αριθμός την Πέμπτη 6.264.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους 325 δήμους που υποχρεούνται να στείλουν στοιχεία, μόλις οι 60 το έχουν κάνει. Υπουργεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλοι φορείς δεν έχουν αποστείλει κανένα στοιχείο.

Στο μεταξύ ξεκίνησε και στον τομέα της Υγείας το μέτρο της εφεδρείας, με το 90% των αποχωρούντων ουσιαστικά να συνταξιοδοτούνται. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, το μέτρο δεν περιλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά διοικητικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, το πρώτο κύμα αφορά 10 υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, 600 εργαζομένους στα νοσοκομεία και 300 στον τομέα της πρόνοιας.